De mooiste foto’s en video’s

Een foto- of videocamera hoort niet meteen thuis in het rijtje ‘aankopen voor je woning’. Maar als je in je huis straks een gezinnetje gaat stichten, maakt je camera overuren. En dan ben je misschien wel toe aan een nieuwe.

Digitale camera’s kun je onderverdelen in twee soorten: spiegelreflexcamera’s en compactcamera’s. Een spiegelreflexcamera is met zijn verwisselbare lenzen en grotere beeldsensor perfect voor de hobbyfotograaf. De kwaliteit van compactcamera’s is tegenwoordig bijna net zo goed. Een compactcamera is handzamer en minder duur dan een spiegelreflexcamera.

Men denkt vaak dat de beeldkwaliteit van een digitale camera bepaald wordt door het aantal megapixels. Hoe meer megapixels, hoe beter de foto’s. Dat is maar voor een klein deel zo. De kwaliteit van je foto’s hangt onder meer samen met de kwaliteit van je lens, de resolutie van je beeldsensor en, bij spiegelreflexamera’s, de samenwerking tussen lens en body.

Er zijn in de regel twee soorten camcorders of videocamera’s: SD (standard definition) en HD (high definition). HD-beeld is scherper en heeft meer details dan SD-beeld. Vrijwel alle nieuwe videocamera’s filmen in full-HD. De scherpte van een HD-beeld kun je zien op een HD-tv. Dat lukt niet op een televisie zonder HD.

Bij een elektronica- of fotospeciaalzaak kun je uitgebreid laten voorlichten over de verschillende soorten foto- en videocamera’s en hun mogelijkheden. Vraag of je de camera kunt uitproberen. Ligt hij lekker in de hand? Kun je gemakkelijk in- en uitzoomen? Eventueel kun je een geheugenkaart meenemen. Je kunt dan wat opnames maken die je thuis op je computer bekijkt en zo bepalen welke kwaliteit jij het beste vindt.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 73
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: