Notebook, tablet of desktop: wat kies je?

Je wilt een nieuwe computer. Maar wat kies je? Een notebook, tablet of desktop?

Bedenk eerst waarvoor je de computer (het meest) gebruikt. Surfen op internet gaat op een tablet met touch screen eenvoudig en snel. En je kunt er leuke of handige apps op zetten. Voor het schrijven van teksten of het bewerken van foto’s kun je weer beter een notebook of desktop kiezen.

Bij een notebook spelen formaat en gewicht een belangrijk rol. Wil je een klein, handzamer formaat (handig meenemen) of liever een met een wat groter beeldscherm? Daarnaast let je op het geheugen en de processor. Wanneer je graag games speelt, is een computer met een krachtige processor aan te raden. Een computer om mee te internetten heeft dat niet nodig. Ook belangrijk: de accuduur. Het is behoorlijk vervelend als je je notebook niet als notebook kunt gebruiken omdat je accu binnen no time leeg is.

Notebook, ultrabook of netbook?
Een desktop kennen we allemaal: een grote kast met een los beeldscherm, toetsenbord en muis. Daarnaast is er de notebook of laptop. Deze lichte, draagbare computer is gemaakt om mee te nemen. Een netbook is ook een notebook, maar dan kleiner en energiezuiniger. Je ziet ze niet zoveel meer; de tablet heeft de plek van de netbook ingenomen. En dan heb je nog de ultrabook, een hypermoderne laptop. De medewerker van de computerspeciaalzaak kan je helpen om de beste keuze te maken.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 33
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: