Audioapparatuur en televisie: waar let je op?

Beeld- en geluidsapparatuur mogen niet ontbreken in je nieuwe woning. Cd’s en dvd’s hebben plaatsgemaakt voor downloads. Jouw favoriete muziek staat op je iPod, telefoon, tablet of tv. Net als je lievelingsfilms. Waar let je op bij het kopen van audioapparatuur en televisie?

Een belangrijk uitgangspunt bij de aanschaf van een televisie is de grootte van het beeldscherm. Gemiddeld geldt drie keer het schermdiagonaal voor de afstand tussen tv en zitgedeelte. Een voorbeeld: een tv van 46 inch (117 cm) komt het best tot zijn recht op ongeveer 3,5 meter. Er zijn LCD-, LCD-LED en plasmatelevisies. Qua uiterlijk lijken ze veel op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen. Een televisie met LED-verlichting verbruikt minder energie en plasmatelevisies zijn meestal groter. Deze beginnen vanaf 37 inch en lopen tot 60 inch of meer. De beelddiagonaal van LCD- en LCD-LED-tv’s loopt op tot 42 inch.

Als je veel films kijkt, is een surroundsysteem aan te raden, het geeft een extra dimensie aan het kijken. Gebruik je je apparatuur voornamelijk om muziek te luisteren, dan kun je beter kiezen voor stereogeluid.  Voor je tablet, iPad of computer zijn speciale speakers op de markt. Traditionele boxen, bluetooth speakers of docking stations waarop je je tablet, telefoon of muziekspeler rechtstreeks kunt inpluggen.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 32
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: