Openhaard of houtkachel?

Je wilt graag een openhaard of kachel. Omdat het gezellig is, maar vooral om je kamer te verwarmen. Welk type haard is dan het beste?

Een openhaard geeft vooral gezelligheid, een houtkachel daarnaast ook warmte. Bij een openhaard komt maar een klein deel van de warme lucht de kamer in, de rest verdwijnt via de schoorsteen naar buiten. Een houtkachel verwarmt je kamer ook echt. Bovendien gebruik je voor een houtkachel over het algemeen minder hout dan voor een openhaard. Stook je maar een paar keer per jaar, puur voor de gezelligheid, dan is een openhaard een prima keuze. Qua gezelligheid haalt een kachel het niet bij het geluid van knisperende houtblokken in de openhaard. 

Goed advies

Uiteraard moet je beschikken over een geschikt rookkanaal voordat je de haard kunt installeren. Het is verstandig om vooraf een specialist hiernaar te laten kijken. Die kan jou dan meteen adviseren over welk type haard geschikt voor jouw woning en woonwensen. Er zijn ook haarden waarvoor je geen rookkanaal nodig hebt: elektrische haarden of haarden op bio-ethanol. Dit zijn echter vooral sfeerhaarden; de verwarmingscapaciteit van dergelijke haarden is minimaal.

Een gashaard geeft de sfeer van een houtvuur, maar het gemak van gas. Je hoeft alleen het kraantje open te draaien en een vonk doet de rest. Er bestaan openhaarden die op hout én op gas kunnen branden. Zo kies je de gezelligheid van een knisperend houtvuur of de eenvoud van een gashaard, net wat jij wilt.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 138
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: