Een goede cv-ketel verdient zich terug

Je huis kan niet zonder goede cv-installatie. Wanneer je toe bent aan een nieuwe cv-ketel kom je voor een lastige keuze te staan. Want hoe weet je welke ketel geschikt is?

Vroeger had je een boiler om kraanwater te verwarmen. De ketel verwarmde alleen het water voor de centrale verwarming. Tegenwoordig beschikken bijna alle woningen wel over een combiketel. Daarbij zit de boiler als het ware in de ketel.

HR of VR?
Er bestaan HR-ketels (Hoog Rendement) en VR-ketels (Verbeterd Rendement). Een HR-ketel is duurder in aanschaf dan een VR-ketel, maar wel zuiniger. Soms is het niet mogelijk om een HR-ketel te plaatsen, bijvoorbeeld als de luchtafvoer niet geschikt is. Een VR-ketel kan in dat geval vaak wel geïnstalleerd worden.
Het rendement, het percentage energie dat omgezet wordt in warmte, van de cv-ketel is een belangrijk uitgangspunt. Dit geeft aan hoe zuinig de ketel is. Een HR-ketel heeft een rendement van 100%, bij een VR-ketel ligt dit rond de 85% en een conventionele ketel heeft een rendement van ongeveer 70 tot 80%.

Capaciteit
Let er bij het kopen op dat de ketel over voldoende capaciteit beschikt om je woning, maar ook het water te verwarmen. Voor elke kubieke meter is gemiddeld 80 Watt nodig. Je gaat dus uit van het aantal kubieke meter in je woning x 80. Dit zijn gemiddelde uitgangspunten. Voor een vrijstaande woning, een slecht geïsoleerde woning of woning op het noorden is meer capaciteit nodig. De cv-specialist weet precies welke type ketel het beste past bij jouw woning.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 132
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: