Bouwkundige en architect: onmisbaar bij (ver)bouwplannen

Je droomt van een kavel om je eigen woning op te laten bouwen, hebt verbouwplannen of twijfelt over de bouwkundige staat van de woning die je op het oog hebt. Een bouwkundige of architect is in dit stadium onmisbaar.

Bij het bouwen of verbouwen van een woning komt veel kijken. Er moet een ontwerp gemaakt worden dat voldoet aan alle wettelijke regels. Een architect of bouwkundige is op de hoogte van alle voorschriften. Hij of zij vertaalt dit naar een passend ontwerp dat, binnen de mogelijkheden, aansluit op jouw wensen. 

De architect of bouwkundige onderhoudt ook de contacten met betrokken partijen, zoals overheidsinstanties en aannemers. Hij of zij bewaakt jouw bouwbudget en weet precies hoe het zit met vergunningen of gebruik van materialen. 

Architect of bouwkundige?
Wanneer kies je voor een architect en wanneer voor een bouwkundig adviseur? Een architect is met name verantwoordelijk voor het vormgeven van jouw huis. Welke kamers heb je nodig? Hoe wordt de indeling van je woning? Welke materialen (stenen, dakpannen, kozijnen) passen bij jouw wensen? De bouwkundige richt zich vooral op de constructie van de woning en minder op het esthetische aspect. Vanzelfsprekend heeft de architect ook verstand van draagconstructies. Tenslotte moet je woning er niet alleen mooi uitzien, maar ook blijven staan en veilig zijn. 

Noodzakelijke leidraad
Het definitieve ontwerp wordt uitgewerkt in bestektekeningen. Die bevatten noodzakelijke en verplichte informatie over bijvoorbeeld maatvoering, de plaats van leidingen, sanitair, aansluitpunten voor elektra en alle andere aspecten die vereist zijn bij de bouw of verbouw van een woning. Met de bestektekening kun je naar de aannemer. Die kan, aan de hand hiervan, een offerte opmaken. Alle werkzaamheden zijn nauwkeurig vastgelegd, zodat hier later geen misverstanden over kunnen bestaan. Zo sta je ook juridisch gezien altijd sterk.

Bouwkundige keuring
Bij een bestaande woning kan een bouwkundig adviseur een bouwkundige keuring voor je uitvoeren. Zeker bij een wat ouder huis is zo’n keuring geen overbodige luxe. Het geeft je een gedegen beeld van de staat van het pand. De bouwkundige kan precies vertellen wat de gebreken zijn en wat het kost om deze te verhelpen. Je komt zo niet achteraf voor onaangename verrassingen te staan.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 11
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: