Tuin met smaak: genieten van barbecue of buitenkeuken

Als het weer een beetje meezit, geniet je van het vroege voorjaar tot late najaar van je nieuwe tuin. En dan wil je natuurlijk ook buiten eten. Een barbecue of buitenkeuken geeft je elke dag het gevoel alsof je op vakantie bent.

Barbecues zijn er in alle soorten en maten. Grotere barbecues zijn wat duurder, maar als je houdt van lekker eten, zeker de moeite waard om in te investeren. Met de knisperende kolen en geur van de traditionele kolenbarbecue waan je je op vakantie. Nadeel is dat het wat langer duurt voor je kunt beginnen met eten. Maar je vlees krijgt wel die onmiskenbare rooksmaak. Lekker!

Gasbarbecue en elektrische barbecue
Een gasbarbecue of elektrische barbecue is misschien iets minder charmant, maar wel praktisch. Je zet hem aan en binnen mum van tijd kun je beginnen met grillen. Gasbarbecues of elektrische barbecues zijn gemakkelijk in onderhoud: je hebt geen last van roetaanslag en je zit niet met een bak vol as aan het einde van de avond. 

Gasbarbecues met meerdere branders verspreiden de hitte beter. Je vlees of groente wordt zo gelijkmatiger gaar. Goedkopere gasbarbecues zijn meestal voorzien van lavasteen of keramische briketten om de warmte van de brander naar het kookoppervlak te geleiden. Bij een wat duurder exemplaar heb je een staafsysteem: de stalen staaf leidt het vet weg van de branders. Je barbecue gaat zo langer mee.

Frame en rooster
Een goede barbecue is een stevige barbecue. Je wilt tenslotte niet dat hij omvalt, met alle gevolgen van dien. Het barbecuerooster gaat lang mee als hij gemaakt is van gietijzer, porselein gecoat aluminium of roestvrij staal. Kookrooster van nikkel of met chroom gecoat aluminium hebben in de regel een minder lange levensduur. 

Complete buitenkeuken
Wil je op en top luxe? Dan is een buitenkeuken zeker de moeite waard. Een buitenkeuken kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De basis is je gasbarbecue. Daarnaast kun je er allerlei compartimenten aan toevoegen. Een werkblad, spoelbak, wokgedeelte en ga zo maar door. Zo creëer je een kookunit die past bij je wensen, en je budget. 

Een mooie, maar vooral goede barbecue of buitenkeuken is een investering waar je uiteindelijke jaren plezier van hebt. Laat je daarom vooraf goed adviseren over wat past binnen jouw wensen en budget. En dan… smullen maar. Eet smakelijk!

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.215.161.19
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 161
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: