Afzuigkap met motor of motorloze afzuigkap?

Ben je op zoek naar een nieuwe afzuigkap voor je keuken? De manier waarop lucht afgevoerd kan worden, bepaalt in de eerste plaats de keuze van het type afzuigkap. Daarna is het een kwestie van smaak.

De meeste afzuigkappen hebben een afvoer- en circulatiestand. Welke stand je gebruikt, ligt aan de manier waarop lucht afgevoerd wordt in je huis.

Er zijn afzuigkappen met motor en motorloze afzuigkappen. Een afzuigkap met motor voert de lucht rechtstreeks naar buiten. Een motorloze afzuigkap wordt aangesloten op een centraal afvoersysteem. De afzuigcapaciteit hangt af van het afzuigsysteem en niet van de afzuigkap zelf. Je hebt dus geen uitgang naar buiten nodig. Bij dit type is het wel noodzakelijk om de filters regelmatig te vervangen.

Heb je helemaal geen afvoerkanaal in je woning, dan volstaat een zogenaamde recirculatiekap. Of je moet er voor kiezen om een afvoerkanaal aan te leggen, dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee.

Wanneer je weet welk type afzuigkap geschikt is, kun je gaan kiezen uit de verschillende modellen en uitvoeringen. Wordt het een praktische onderbouwkap of een mooie, maar vaak prijzigere schouwkap. Ga je voor een geïntegreerde afzuigkap of schouw of voor een vlakscherm, waarbij je het rooster voor gebruik naar voren trekt. Elk model heeft specifieke voor- en nadelen.

Het is slim om de installatie van jouw afzuigkap over te laten aan de vakman. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd. En je kunt rekenen op goede service, mocht er onverhoopt iets kapot gaan.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 123
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: