Zelf een vloer leggen

Zelf een vloer leggen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! Of je nu kiest voor een houten vloer, laminaatvloer of tegelvloer; met een goede voorbereiding gaat het je zeker lukken. Bij de bouwmarkt en speciaalzaak vind je alle benodigde materialen en kun je terecht voor tips en adviezen.

Heb je bepaald wat voor soort vloer je wilt, dan kun je gaan shoppen. Bereken van tevoren hoeveel je nodig hebt aan vloerdelen, ondervloer en andere benodigdheden. Koop bij twijfel liever wat extra. Gebruik je bepaalde materialen niet, dan kun je ze (in de ongeopende verpakking) altijd terugbrengen. Wel goed de bon bewaren!

Wil je een houten vloer? Haal de vloerdelen minimaal twee weken voordat je ze gaat leggen in huis, zodat het hout kan acclimatiseren. Bij een tegelvloer is het slim om tegels uit verschillende dozen door elkaar heen te gebruiken. Zo vallen eventuele kleine kleurverschillen later minder op.
Naast tegels en laminaat zijn er ook kunststof vloeren. Zo’n zelfklevende vloer is zó gelegd. Je kunt er zelfs je eigen patronen mee ontwerpen.

Op de website van de bouwmarkt vind je vaak een uitgebreide werkbeschrijving of instructievideo van jouw klus. Of vraag ernaar in de winkel, medewerkers zijn je graag van dienst.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 71
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: