Verven: zo doe je dat!

Met verf geef je je huis snel een andere look. En het beschermt houtwerk tegen slijtage en verval door regen en zon. Verven is niet moeilijk; met de juiste voorbereiding en precisie zien jouw muren en kozijnen er straks superstrak uit.

Je verfklus begint met het kiezen van de juiste verf en materialen. Muurverf voor de wanden, lak voor hout en metaal of speciale verf voor bijvoorbeeld vloer of tegels. En voor wanden kies je een vachtroller, maar welke roller of kwast gebruik je bij bijvoorbeeld acrylverf? Een expert kan je adviseren bij het kiezen van de juiste producten.

Muurtje schilderen: zo gedaan
De voorbereiding is het meeste werk. Plak kozijnen, plafond en plinten goed af en maak de muur schoon. Soms is het nodig om de wand te behandelen met een voorstrijk-, isoleer- of fixeermiddel, bijvoorbeeld bij vochtplekken of een zuigende ondergrond. En dan beginnen!
Met een (blok)kwast verf je eerst de randen. Daarna gebruik je een muurverfroller voor het grote oppervlak. Door wisselend van boven naar beneden en van links naar rechts te rollen, verdeel je de verf gelijkmatig. Dan de tape verwijderen (niet te lang wachten anders krijg je het er moeilijk af), goed laten drogen en klaar is je klus!

Houtwerk: strak in de lak
Eerst ontvet en schuur je het hout goed. Eventuele oneffenheden kun je met plamuur egaliseren. Dan afplakken en daarna kun je beginnen met verven. Blank hout moet je eerst in de grondverf zetten. Hoe strakker de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. Na het aanbrengen van de eerste laag verf, schuur je alles licht op en breng je een tweede en eventueel derde laag aan. Klaar? Tape verwijderen, goed laten drogen en dan genieten van je prachtige eindresultaat.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 68
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: