Zelf de badkamer verbouwen

Zelf de badkamer verbouwen is de ultieme doe-het-zelfklus. Bij de bouwmarkt en speciaalzaak vind je alle benodigde materialen en kun je terecht voor tips en adviezen.

Voordat je sanitair gaat plaatsen is het belangrijk dat alle water- en afvoerleidingen op de juiste plek zitten. Kijk bij het uitkiezen van je bad, douche, wasbak of toilet of de afvoer overeenkomt met de plek van de bestaande afvoerleiding. Je kunt de afvoer ook verplaatsen. Met een flexibele afvoerpijp is het eenvoudiger om een passende aansluiting te maken.

Baden zijn er in allerlei soorten en maten. Net als douchewanden en douchebakken en douchegoten. Een douchegoot vervangt de traditionele douchebak. Dit geeft vaak een mooiere uitstraling aan je douche. Plaats je de afvoergoot bij de ingang van de douche, dan heb je meteen een drempelloze waterkering. Let er bij het plaatsen van een wastafel op dat je minimaal 60 centimeter staruimte hebt en 15 centimeter ruimte aan weerszijde van de wastafel. 

Heb je alle sanitair geplaatst, dan kun je beginnen met tegelen. Wist je dat je met de juiste lijmsoort tegels direct over bestaande tegels heen kunt lijmen? Dat scheel veel hak- en breekwerk! Begin met tegelen in het midden van de muur of vloer en werk naar de hoeken toe. In de hoeken kun je de tegels dan op maat afsnijden.

Op de website van de bouwmarkt vind je vaak een uitgebreide werkbeschrijving of instructievideo van jouw klus. Of vraag ernaar in de winkel, medewerkers zijn je graag van dienst.

En dan: genieten! Van heel veel welverdiende momenten in je eigenhandig gerealiseerde badkamer. Wel even wachten tot de kit en tegelvoegen goed uitgehard zijn!

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 67
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: