Zelf behangen? Zo doe je dat.

Zelf de muur behangen? Met de juiste producten en goede voorbereiding lukt het zeker!

Behang aanbrengen is niet moeilijk. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt en goed meet. Vliesbehang is makkelijker dan papieren behang. Hierbij smeer je de muur in met lijm in plaats van het behang.

10 centimeter extra per baan behang
Meet voor je gaat beginnen nauwkeurig de hoogte en de breedte van de te behangen muur. Een medewerker van de doe-het-zelfspeciaalzaak of behangwinkel kan je precies vertellen hoeveel rollen behang je dan nodig hebt. Dit hangt ook af van het patroon dat je kiest. Per baan is het slim om ongeveer tien centimeter bij de lengte op te tellen. Dit heb je nodig om het behang later goed op maat te kunnen afsnijden.

De goede behanglijm
Voor vliesbehang heb je andere lijm nodig dan voor papieren behang. Kies de juiste lijm en volg de aanwijzingen op de verpakking ten aanzien van inwerktijd en droogtijd. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Het behang aanbrengen
Het makkelijkst is om te beginnen met behangen vanuit een hoek. Laat het behang evenwijdig lopen aan de muur. Breng de baan behang aan met boven en onder enige overlap. Heb je behang met een patroon? Let er goed op dat dit precies doorloopt.
Je kunt het best beginnen aan de bovenkant. Rol de baan behang langzaam uit naar beneden. Ondertussen druk je hem steeds goed aan. Naden tussen twee banen kun je eventueel aandrukken met een nadenroller. Kleine luchtbellen zijn niet erg, die trekken vanzelf weg. Lijmresten kun je het beste meteen verwijderen. Als het behang droog is, snijd je de overlap aan de bovenkant en onderkant af met een stanleymes. Succes!

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 63
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: