Woonplant van de maand november: Rhipsalis

De plant wordt ook wel rotskoraal genoemd en is zo goed als onderhoudsvrij. Rhipsalis redt zich aardig met vergeetachtige watergevers, valt niet uit en is onder ideale omstandigheden een rijk vertakte schoonheid.

 

Herkomst
Rhipsalis is een tropische vetplant die inheems is in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. Het is de enige cactus die in het wild buiten Noord- en Zuid-Amerika groeit. Er zijn zo'n 60 verschillende soorten, de meeste groeien op boomstammen. In het wild bloeien ze met veel kleine witte, gele, oranje of rode bloemen, die door bestuiving bessen worden, in de huiskamer komt dit zelden voor. De oerwoudachtergrond van Rhipsalis maakt het een woonplant met luchtzuiverende eigenschappen, zo blijkt uit onderzoek van NASA.

 

 

Waar let u op bij inkoop van Rhipsalis?

 • De ranken moet al wat lengte hebben en Rhipsalis moet mooi vol in de pot zitten. Let ook op de bladbezetting en een mooie, volle vorm van de plant.
 • Rhipsalis is niet erg gevoelig voor ziekten, maar check voor alle zekerheid even op wolluis.
 • De plant moet voor transport in een speciale verpakking voor hangplanten worden aangeboden.
 • Voor opslag en transport geldt dat de temperatuur boven de 12°C moet liggen. Bij guur herfstweer dus ook even goed inpakken bij verkoop aan de klant. 

 


Afbeeldingsresultaat voor r. pilocarpa

Keuze assortiment
Rhipsalis is verkrijgbaar in vele soorten, van compacte plant voor op tafel met koraalachtig groen, de Rhipsalis Pilocarpa

 

 

 

 

 

Gerelateerde afbeelding

 

 


Of een warrige groene pruik, de Rhipsalis Cassutha

 

 

  

 

Afbeeldingsresultaat voor R. baccifera

 

 Tot hangplant met lange ranken, de Rhipsalis Baccifera 

 

 

 

 

 


 

 

 

Verzorgingstips voor consumenten

 • De plant hangt graag op een lichte plek en kan zelfs volle zon hebben, maar gedijt ook op wat minder licht.
 • De kluit mag tussen gietbeurten - gemiddeld eens per week matig water geven - een beetje indrogen. Hangt Rhipsalis in de zon dan heeft hij wat meer water nodig. Een keertje sproeien vindt hij ook fijn. 
 • Eens per maand een beetje plantenvoeding.
 • Groeien de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon weer in model worden geknipt. Verkoop en presentatietips voor Rhipsalis
Presenteer diverse soorten Rhipsalis bij elkaar en benadruk het oerwoudgevoel van het groene spektakel. Zo spreken de hangplanten meer tot de verbeelding als ze aan een boomstam of stevige tak worden gehangen en doen de potmodellen het mooi tussen wat decoratief hout en mooie stenen. Kies potten met een robuust en naturel uiterlijk: keramiek met een bastpatroon, hout of een schaal met natuurtinten. November is een wat intieme, ingetogen maand, vooral de hangende vormen van Rhipsalis accentueren dat gevoel van beslotenheid.

 

actueel op eennieuwefase.nl
 • 12-11-2018 - Nieuwbouw van koophuizen neemt af

  Het aantal nieuwe koophuizen dat wordt gebouwd neemt al drie kwartalen af. Dit jaar zal de nieuwbouw net iets hoger uitvallen dan vorig jaar en in de jaren daarna zal hij dalen. Dit schrijft De Telegraaf op basis van de Monitor koopwoningmarkt van het Expertisecentrum Woningwaarde.

  Lees verder ...
 • 5-11-2018 - Tuin winterklaar maken

  Om in het voorjaar te kunnen genieten van een mooie tuin is voorbereiding nodig. Deze voorbereiding begint al in de winter. Het winterklaar maken van je tuin hoeft niet eens heel veel tijd te kosten. Begin er op tijd mee en verdeel de werkzaamheden over een aantal dagen. Door het te verdelen blijft het werken in de tuin leuk!

  Lees verder ...
 • 26-10-2018 - Kadaster waarschuwt dat eerste woning kopen steeds lastiger wordt

  Het aantal starters op de koopwoningmarkt daalt in verhouding. Woningmarktexperts van het Kadaster waarschuwen donderdag dat het steeds moeilijker wordt om een eerste woning te kopen.

   

  Lees verder ...
 • 19-10-2018 - Woonplant van de maand november: Rhipsalis

  Heel bijzonder: Rhipsalis is eigenlijk een cactus, maar dan zonder prikkelende trekjes. Deze woonplant is een snelle groeier die in lange, warrige ranken naar beneden hangt of bossig naar boven groeit. Diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden, prachtig voor spannende doorkijkjes en tafelveldjes.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.226.209.201
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: