Kleuradvies voor een geslaagde slaapkamer

Kleurencombinaties voor de slaapkamer
Een slaapkamer die rust uitstraalt bestaat vaak uit een vast kleurenpalet. Volgens combinaties van kleuren en materialen worden vaak toegepast bij het inrichten van de slaapkamer.

 


 

 

Natuurlijke kleuren
Kleuren die weer te vinden zijn in de natuur weerspiegelen eerlijkheid en puurheid. We komen ervan tot rust en kunnen er heerlijk in cocoonen. Natuurlijke kleuren en materialen worden ook gelinkt aan ecologisch verantwoord wonen, wat de laatste jaren bijzonder populair is. Natuurlijke kleuren zijn goed te combineren met meubels in massief hout en eenvoudige decoratie. 
 

Afbeeldingsresultaat voor slaapkamer natuurlijke kleuren
Aan te raden kleuren: Zandkleur, grasgroen, klei, terracotta, luchtblauw en andere kleurtinten die voorkomen in de natuur. 
Hoe kleuren toepassen: Onderaan de ruimte kan je gebruikmaken van donkere kleuren, hoe hoger je gaat, hoe lichter de kleuren mogen zijn. Dit zorgt voor een geborgen gevoel en herkennen we ook uit de natuur. 

 

Sobere en simpele kleuren
Een slaapkamer hoeft niet steeds uitbundig te zijn. Om te ontspannen en tot rust te komen zijn sobere kleuren ideaal. Bovendien zijn deze kleuren ook niet gevoelig aan interieurtrends waardoor je slaapkamer er nooit gedateerd zal uitzien. Het nadeel van sobere slaapkamer kleuren is dat ze al snel onpersoonlijk kunnen ogen. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van sfeervolle decoratie, fotokaders en enkele kleurrijke kussens. 
 

Afbeeldingsresultaat voor slaapkamer sobere en simpele kleuren
Aan te raden kleuren: wit, eierschaal en pasteltinten (paars, groen, geel en blauw).

 

Rustgevende kleuren
Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer kalmte uitstraalt kan je gebruik maken van blauwe en paarse kleuren. Blauw werkt rustgevend, verkoelt en brengt je in een relaxerende mood. Een kille uitstraling vermijd je door verf te kopen met zachte kleurtonen. Met name verlichting en decoratie kan je vervolgens sfeer brengen en zorg je ook voor een persoonlijke toets. 
 

Gerelateerde afbeelding
Kleurgebruik: Als je verschillende kleuren wil combineren kies je het best voor een kleurencombinatie van toon-op-toon-kleuren. Deze werken rustgevend en zorgen voor een harmonieus resultaat.

 

Energierijke kleuren
Wakker worden in een omgeving die je net dat beetje meer energie geeft, is altijd mooi meegenomen. Door te kiezen voor warme en opvallendere kleuren zal je meteen aandachtig zijn en klaar om de dag te beginnen! Ideaal dus voor vrolijke en uitbundige mensen, maar ook voor zij die het moeilijk hebben 's morgens uit bed te raken. 
 

Afbeeldingsresultaat voor slaapkamer geelEnergierijke kleuren: rood, oranje, geel en alle tussenliggende kleurtinten.

 

Donkere kleuren in de slaapkamer
Donkere kleuren stralen rijkdom en lust uit. Ze doen de slaapkamer er kleiner uitzien en zorgen zo voor een intiemere sfeer. Om de kilte te breken kan je gebruik maken van enkele accentkleuren en blingbling decoratie.
 

Afbeeldingsresultaat voor slaapkamer donkere kleuren
Aan te raden kleuren: chocoladebruin, warme grijstinten, karmijnrood.

actueel op eennieuwefase.nl
 • 11-6-2019 - Wat te doen als de eikenprocessierups in je tuin zit?

  Het seizoen van eindeloze avonden in een zonovergoten tuin is weer aangebroken. Een keerzijde is er ook: de eikenprocessierups kan zich 's nachts een weg vreten door jouw bomjen. Wat kun en moet je daar tegen doen?

  Lees verder ...
 • 12-3-2019 - Nog geen dalende woningprijzen

  De gekte op de woningmarkt neemt weliswaar af maar van dalende prijzen is nog geen sprake, aldus de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

  Lees verder ...
 • 4-3-2019 - De 6 meest geschikte voorjaarsplanten

  Zodra de dagen weer wat lichter worden, de vogeltjes gaan fluiten en de zon zich wat vaker laat zien is het duidelijk dat de lente op komst is. En bij de lente horen natuurlijk mooie, kleurrijke voorjaarsplanten en bloemen. Zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op je balkon of terras.

  Lees verder ...
 • 28-1-2019 - Behangtrends van nu: Art Deco

  Art Deco: Een stijl die bijna honderd jaar geleden in de mode raakte. En nu is 'ie weer terug!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.215.161.19
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: