Eerst Passeren, dan proosten..

De notaris speelt een belangrijke rol bij de daadwerkelijke aankoop van je woning. Pas als de akte van levering zoals dat heet gepasseerd is, mag jij je daadwerkelijk eigenaar noemen. 

Je hebt het koopcontract getekend, de officiële bedenktijd van drie dagen is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn niet van toepassing. Gefeliciteerd, het huis is bijna jouw eigendom. Bijna, want de woning moet nog officieel worden overgedragen. Dit gebeurt bij de notaris. 

Bij de notaris teken je de leveringsakte en de hypotheekakte; de bank geeft jou een lening in ruil voor het onderpand: jouw huis. Dit wordt contractueel vastgelegd in de hypotheekakte. Als je samen een huis koopt, is het slim om ook meteen een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. In een samenlevingsovereenkomst leg je afspraken vast over het huis, de verdeling van de huishoudkosten en inboedel. Bij overlijden of scheiding kun je hierop terugvallen.

Met de akte van levering of leveringsakte, ook wel transportakte of overdrachtsakte genoemd, gaat het eigendom van het huis over van de verkoper naar jou, de koper. De notaris zorgt dat een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Hij of zij handelt ook de betaling van de woning en alle bijkomende kosten af, zoals die van de makelaar.

Via de zoekfunctie hiernaast vind je een Notaris bij jou in de buurt. Zoek op de plaats van jouw regio en bekijk de mogelijkheden wat deze notaris te bieden heeft en zie meteen wat hij of zij nog meer voor jou kan betekenen.

actueel op eennieuwefase.nl
 • 19-10-2018 - Woonplant van de maand november: Rhipsalis

  Heel bijzonder: Rhipsalis is eigenlijk een cactus, maar dan zonder prikkelende trekjes. Deze woonplant is een snelle groeier die in lange, warrige ranken naar beneden hangt of bossig naar boven groeit. Diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden, prachtig voor spannende doorkijkjes en tafelveldjes.

  Lees verder ...
 • 18-10-2018 - Asbestdaken verwijderen met behulp van ondersteuningsfonds

  Eind 2024 worden asbestdaken verboden. Voor particulieren en bedrijven die de sanering van hun dak niet kunnen betalen, wil De Tweede Kamer dat er een fonds komt. Een meerderheid steunde een voorstel hiertoe van CDA en VVD.

  Lees verder ...
 • 8-10-2018 - Hypotheekrente op laagste punt ooit

  In september zakte de hypotheekrente naar het laagste niveau ooit, meldt De Hypotheekshop. Door de aanhoudende internationale politieke en economische onrust is de rente voor de derde keer in twee jaar op een dieptepunt beland, volgens de hypotheekadviesketen. 

  Lees verder ...
 • 27-8-2018 - Kleuradvies voor een geslaagde slaapkamer

  Kleuren zijn één van de belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer. Ze reflecteren je persoonlijkheid en kunnen een positieve indruk nalaten op de gemoedstoestand. Naargelang de gewenste sfeer kan je gebruik maken van verschillende kleurencombinaties.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.92.160.119
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: