Eerst Passeren, dan proosten..

De notaris speelt een belangrijke rol bij de daadwerkelijke aankoop van je woning. Pas als de akte van levering zoals dat heet gepasseerd is, mag jij je daadwerkelijk eigenaar noemen. 

Je hebt het koopcontract getekend, de officiële bedenktijd van drie dagen is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn niet van toepassing. Gefeliciteerd, het huis is bijna jouw eigendom. Bijna, want de woning moet nog officieel worden overgedragen. Dit gebeurt bij de notaris. 

Bij de notaris teken je de leveringsakte en de hypotheekakte; de bank geeft jou een lening in ruil voor het onderpand: jouw huis. Dit wordt contractueel vastgelegd in de hypotheekakte. Als je samen een huis koopt, is het slim om ook meteen een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. In een samenlevingsovereenkomst leg je afspraken vast over het huis, de verdeling van de huishoudkosten en inboedel. Bij overlijden of scheiding kun je hierop terugvallen.

Met de akte van levering of leveringsakte, ook wel transportakte of overdrachtsakte genoemd, gaat het eigendom van het huis over van de verkoper naar jou, de koper. De notaris zorgt dat een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Hij of zij handelt ook de betaling van de woning en alle bijkomende kosten af, zoals die van de makelaar.

Via de zoekfunctie hiernaast vind je een Notaris bij jou in de buurt. Zoek op de plaats van jouw regio en bekijk de mogelijkheden wat deze notaris te bieden heeft en zie meteen wat hij of zij nog meer voor jou kan betekenen.

actueel op eennieuwefase.nl
 • 29-11-2018 - Onduidelijkheid over aflossen aflossingsvrije hypotheek

  Een kwart van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek weet nog niet hoe die lening moet worden afgelost. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) onder 1050 Nederlanders met zo'n financieel product

  Lees verder ...
 • 19-11-2018 - De inrichting van je woonkamer voor een knusse winter

  De koude winterdagen zitten eraan te komen en dat betekent knusse avonden samen thuis. Wellicht krijgt u met de feestdagen veel bezoek over de vloer. Of u verheugt zich juist op de gezellige momenten met uw gezin. Tijd om uw huis klaar te maken voor deze gezelligheid! 

  Lees verder ...
 • 12-11-2018 - Nieuwbouw van koophuizen neemt af

  Het aantal nieuwe koophuizen dat wordt gebouwd neemt al drie kwartalen af. Dit jaar zal de nieuwbouw net iets hoger uitvallen dan vorig jaar en in de jaren daarna zal hij dalen. Dit schrijft De Telegraaf op basis van de Monitor koopwoningmarkt van het Expertisecentrum Woningwaarde.

  Lees verder ...
 • 5-11-2018 - Tuin winterklaar maken

  Om in het voorjaar te kunnen genieten van een mooie tuin is voorbereiding nodig. Deze voorbereiding begint al in de winter. Het winterklaar maken van je tuin hoeft niet eens heel veel tijd te kosten. Begin er op tijd mee en verdeel de werkzaamheden over een aantal dagen. Door het te verdelen blijft het werken in de tuin leuk!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.175.182.106
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: