Eerst Passeren, dan proosten..

De notaris speelt een belangrijke rol bij de daadwerkelijke aankoop van je woning. Pas als de akte van levering zoals dat heet gepasseerd is, mag jij je daadwerkelijk eigenaar noemen. 

Je hebt het koopcontract getekend, de officiële bedenktijd van drie dagen is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn niet van toepassing. Gefeliciteerd, het huis is bijna jouw eigendom. Bijna, want de woning moet nog officieel worden overgedragen. Dit gebeurt bij de notaris. 

Bij de notaris teken je de leveringsakte en de hypotheekakte; de bank geeft jou een lening in ruil voor het onderpand: jouw huis. Dit wordt contractueel vastgelegd in de hypotheekakte. Als je samen een huis koopt, is het slim om ook meteen een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. In een samenlevingsovereenkomst leg je afspraken vast over het huis, de verdeling van de huishoudkosten en inboedel. Bij overlijden of scheiding kun je hierop terugvallen.

Met de akte van levering of leveringsakte, ook wel transportakte of overdrachtsakte genoemd, gaat het eigendom van het huis over van de verkoper naar jou, de koper. De notaris zorgt dat een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Hij of zij handelt ook de betaling van de woning en alle bijkomende kosten af, zoals die van de makelaar.

Via de zoekfunctie hiernaast vind je een Notaris bij jou in de buurt. Zoek op de plaats van jouw regio en bekijk de mogelijkheden wat deze notaris te bieden heeft en zie meteen wat hij of zij nog meer voor jou kan betekenen.

actueel op eennieuwefase.nl
 • 11-6-2019 - Wat te doen als de eikenprocessierups in je tuin zit?

  Het seizoen van eindeloze avonden in een zonovergoten tuin is weer aangebroken. Een keerzijde is er ook: de eikenprocessierups kan zich 's nachts een weg vreten door jouw bomjen. Wat kun en moet je daar tegen doen?

  Lees verder ...
 • 12-3-2019 - Nog geen dalende woningprijzen

  De gekte op de woningmarkt neemt weliswaar af maar van dalende prijzen is nog geen sprake, aldus de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

  Lees verder ...
 • 4-3-2019 - De 6 meest geschikte voorjaarsplanten

  Zodra de dagen weer wat lichter worden, de vogeltjes gaan fluiten en de zon zich wat vaker laat zien is het duidelijk dat de lente op komst is. En bij de lente horen natuurlijk mooie, kleurrijke voorjaarsplanten en bloemen. Zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op je balkon of terras.

  Lees verder ...
 • 28-1-2019 - Behangtrends van nu: Art Deco

  Art Deco: Een stijl die bijna honderd jaar geleden in de mode raakte. En nu is 'ie weer terug!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.145.45.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: